000 -УДИРДЛАГА |
Удирдлага |
05796nam a2200841 4500 |
003 - ХЯНАЛТЫН ТОО ТОДОРХОЙЛОГЧ |
Код |
MN-UlNUM |
005 - БИЧИЛТ ХИЙСЭН ОГНОО |
Тухайн бичилтийг бичсэн засварласан сүүлийн огноо |
20220131141213.0 |
008 - ЕРӨНХИЙ МЭДЭЭЛЭЛ |
Ерөнхий мэдээлэл |
191216b2019 mp ||||| |||| 00| 0 mon d |
020 ## - ISBN |
ISBN |
978-99978-0-187-6 |
040 ## - БИЧЛЭГ ҮҮСГЭГЧ БАЙГУУЛЛАГА |
Бичлэг үүсгэгч номын сангийн код |
МУИС-ийн номын сан |
084 ## - ББК АНГИЛАЛ |
Нэмэлт тусгалт |
Сурах бичиг |
ББК ангилал |
36.81 |
Зохиогчийн гурван тэмдэгт |
М 985 |
Мэдлэгийн ялгаа |
3 - Техник |
100 ## - ЗОХИОГЧ |
Зохиогчийн нэр |
Мягмарсүрэн Б., Дамдинсүрэн Л |
240 ## - Шифр - Номын наалт, тайланд хэрэглэх |
Ангилалын дугаар /Зохиогчийн 3 тэмдэгт |
36.81 М 985 |
245 ## - ҮНДСЭН ГАРЧИГ |
Номын нэр |
Амьтны гаралтай хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн биохимийн үндэс |
Оролцогчдын тухай мэдээ |
Хян. Л.Дамдинсүрэн |
260 ## - ГАРАЛТЫН МЭДЭЭ |
Хэвлэгдсэн газар |
УБ |
Хэвлэлийн газар |
Алмаз пресс |
Хэвлэгдсэн он |
2019 |
300 ## - МАТЕРИАЛЫН ТОДОРХОЙЛОЛТ |
хуудасны тоо |
143 |
500 ## - Тайлбар |
Дансны дугаар |
ЭШФ Т 23062-23064, БУУТ 31700-31706 |
505 ## - Агуулгын тэмдэглэгээ |
Агуулгын тэмдэглэгээ |
Сүүлийн үед зарим төрлийн түүхий эдийг ашиггүй өөрчлөлтөөс хамгаалах, технологийн явцад болон хадгалалтын үеийн тогтвортой байдлыг нэмэгдүүлэх зорилгоор олон төрлийн бодис ашиглаж байна. Иймд эдгээр нэмэлт бодисууд бүхий хүнс үйлдвэрлэх, түүхий эдэд хүйтний болон дулааны боловсруулалт хийх, давслах, хатаах, химийн хамгаалах үйлчилгээтэй бодисуудыг хэрэглэх явцад гарах биохимийн хувирлуудыг судалж, үйлдвэрлэлийн үйл ажиллагааг үр дүнтэйгээр зохицуулж сурах нь өнөөгийн мэргэжилтнүүдийн үүрэг юм. Тус бүтээлд амьтны эдийн биохими, мах болон амьтны гаралтай зарим түүхий эд, бүтээгдэхүүний биохими, махны шинж чанар, боловсруулсан махны биохимийн тухай үндсэн сэдвүүдийг тусгасан болно. |
546 ## - ХЭЛНИЙ ТУХАЙ МЭДЭЭ |
Хэл |
Монгол хэл дээр, |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
хүнсний үйлдвэрлэл |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
бүтээгдэхүүний биохими |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
амьтны эдийн биохими |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
амьтны түүхий эд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мэдрэлийн эдийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мэдрэлийн эдийн бодисын солилцоо |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мэдрэлийн импульс дамужуулах хими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Организм дахь бодисын солилцооны процесс болон тархины үйл ажиллагааны холбоо |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Тархи, нугасны шингэн /ликвор/ |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Булчингийн эдийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Булчингийн эд дэх бодисын солилцоо |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Булчин агших үеийн хими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Булчин сулрах үеийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Дасгал хийх болон ядрах үеийн булчингийн биохимийн процесс |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Зүрхний булчингийн бодисын солилцооны онцлог |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эмгэгийн үед булчинд явагдах биохимийн өөрчлөлт |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Булчингийн хөшилт |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Цусны биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Цусны физик химийн шинж чанар |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Цусны химийн бүрэлдэхүүн |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Цусны бүлэгнэлт |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Лимф |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Холбогч эдийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Холбогч эдийн химийн бүрэлдэхүүн |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Холбогч эдийн бодисын солилцоо |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Ясны эдийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Элэгний биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Элэгний эдийн химийн бүрэлдэхүүн |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Элэгний эдийн бодисын солилцоо |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Ясны эдийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бөөр болон шээсний биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бөөрний химийн бүрэлдэхүүн |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бөөрөн дэх бодисын солилцоо |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Шээс үүсэх |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Шээсний ерөнхий шинж чанар |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Махны биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Сүүний биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Шувууны өндөгний биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Арьс, үс ноосны биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Боловсруулсан мах махан бүтээгдэхүүний биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Өнгөгүйжилт ба өнгөний өөрчлөлт |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Ус барих чадвар ба шүүслэг шинж чанар |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Шүүс, усны ялгаруулалтыг тодорхойлох хүчин зүйлс |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мах боловсруулан хадгалах үеийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Махыг нам температураар боловсруулах үеийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мах хөлдөөж, хадгалах үеийн биохими |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мах давслах үеийн биохимийн хувирлууд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Махыг дулаанаар боловсруулах үеийн биохимийн хувирлууд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мах муудах үеийн биохимийн хувирлууд |
942 ## - ЭЛЕМЕНТИЙН ТӨРӨЛ |
Зүйлийн төрөл |
Ном |