Мягмарсүрэн Б., Дамдинсүрэн Л

Амьтны гаралтай хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн биохимийн үндэс Хян. Л.Дамдинсүрэн - УБ Алмаз пресс 2019 - 143

ЭШФ Т 23062-23064, БУУТ 31700-31706



Сүүлийн үед зарим төрлийн түүхий эдийг ашиггүй өөрчлөлтөөс хамгаалах, технологийн явцад болон хадгалалтын үеийн тогтвортой байдлыг нэмэгдүүлэх зорилгоор олон төрлийн бодис ашиглаж байна. Иймд эдгээр нэмэлт бодисууд бүхий хүнс үйлдвэрлэх, түүхий эдэд хүйтний болон дулааны боловсруулалт хийх, давслах, хатаах, химийн хамгаалах үйлчилгээтэй бодисуудыг хэрэглэх явцад гарах биохимийн хувирлуудыг судалж, үйлдвэрлэлийн үйл ажиллагааг үр дүнтэйгээр зохицуулж сурах нь өнөөгийн мэргэжилтнүүдийн үүрэг юм. Тус бүтээлд амьтны эдийн биохими, мах болон амьтны гаралтай зарим түүхий эд, бүтээгдэхүүний биохими, махны шинж чанар, боловсруулсан махны биохимийн тухай үндсэн сэдвүүдийг тусгасан болно.


Монгол хэл дээр,

978-99978-0-187-6

хүнсний үйлдвэрлэл бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл бүтээгдэхүүний биохими амьтны эдийн биохими амьтны түүхий эд