Хүнсний бүтээгдэхүүнд хоолны хордлого үүсгэгч Ba-Cillus Cereus илрүүлэх молекул биологийн оношилгоо (Бичлэгийн дугаар. 125754)
000 -УДИРДЛАГА
Удирдлага 02992nam a22002897a 4500
003 - ХЯНАЛТЫН ТОО ТОДОРХОЙЛОГЧ
Код MN-UlNUM
005 - БИЧИЛТ ХИЙСЭН ОГНОО
Тухайн бичилтийг бичсэн засварласан сүүлийн огноо 20220929082927.0
008 - ЕРӨНХИЙ МЭДЭЭЛЭЛ
Ерөнхий мэдээлэл 220621b2022 mp ||||| |||| 00| 0 mon d
040 ## - БИЧЛЭГ ҮҮСГЭГЧ БАЙГУУЛЛАГА
Бичлэг үүсгэгч номын сан МУИС-ийн номын сан
084 ## - ББК АНГИЛАЛ
Нэмэлт тусгалт Нэг сэдэвт бүтээл
ББК ангилал 28.070
Зохиогчийн гурван тэмдэгт Т 896
Мэдлэгийн ялгаа 2 - Байгалийн шинжлэл
100 ## - ЗЭРЭГ ГОРИЛОГЧ
Зэрэг горилогч Тэмүүлэн Ундралын
110 ## - СУРГУУЛЬ / ТЭНХИМ
Сургууль МУИС. ШУС. БУС
Тэнхим Биологийн тэнхим
240 ## - Шифр - Номын наалт, тайланд хэрэглэх
Ангилалын дугаар /Зохиогчийн 3 тэмдэгт 28.070 Т 896
245 ## - ҮНДСЭН ГАРЧИГ
Судалгааны ажлын сэдэв Хүнсний бүтээгдэхүүнд хоолны хордлого үүсгэгч Ba-Cillus Cereus илрүүлэх молекул биологийн оношилгоо
Мэргэжлийн индекс D051202
Удирдагч Дэд проф. Ж.Хулан
-- Дэд проф. Б.Оюунчимэг
Шүүмжлэгч Дэд проф. Д.Түмэнжаргал
260 ## - ГАРАЛТЫН МЭДЭЭ
Хэвлэгдсэн газар УБ
Хэвлэгдсэн он 2022
300 ## - МАТЕРИАЛЫН ТОДОРХОЙЛОЛТ
хуудасны тоо 25
500 ## - Тайлбар
Дансны дугаар Бак 185
546 ## - ХЭЛНИЙ ТУХАЙ МЭДЭЭ
Хэл Монгол хэл дээр,
653 ## - Түлхүүр үг
Түлхүүр үг биологи
653 ## - Түлхүүр үг
Түлхүүр үг физик химийн биологи
653 ## - Түлхүүр үг
Түлхүүр үг молекулын биологи
653 ## - Түлхүүр үг
Түлхүүр үг бакалаврын дипломын ажил
740 ## - ГАРЧИГ
Гарчиг Хоолны хордлогот халдвар,хордлого
-- Bacillus-ийн төрлийн бактерийн ерөнхий шинж
-- Bacillus cereus-ийн ерөнхий шинж, онцлог
-- Полимержих гинжин урвал (ПГУ)
-- Агарозын электрофорез
-- Эс грамаар будах арга
-- Эсийн хэлбэр тодорхойлох арга
-- Эсийн спор үүсгэлтийг тодорхойлох арга
-- Каталазын идэвхи тодорхойлох арга
-- Оксидазын идэвхи тодорхойлох арга
-- Цардуул задлах чадварыг тодорхойлох арга
-- Нимбэг хүчлийн давс ашиглах байдлыг тодорхойлох арга
-- Холимог эсэлтийн тодорхойлох арга
-- 65% NaCl – ийн орчинд ургах чадварыг тодорхойлох арга
-- Протеазын идэвхи тодорхойлох арга
-- Желатины шингэрүүлэх байдлыг тодорхойлох арга
-- Нитрат ангижруулах эсэхийг тодорхойлох арга
-- Нүүрс ус исгэж хүчил,хий үүсгэлтийн тодорхойлох
-- Бактерийн геномын ДНХ ялгах
-- Полимеразын гинжин урвалын арга зүй
-- Агарозын гель электрофорез гүйлгэх арга зүй
-- Бактерийн эсийн морфлогийн шинжийг тодорхойлсон үр дүн
-- Бактерийн эсийн физиологи биохимийн шинжийг тодорхойлсон үр дүн
-- Өвөрмөц праймер ашиглан csp генийн хэсгийг ПГУ олшруулах, B.cereus илрүүлсэн үр дүн
-- Бактерийн ангилал зүйн хамаарлыг тодорхойлсон үр дүн
942 ## - ЭЛЕМЕНТИЙН ТӨРӨЛ
Зүйлийн төрөл Цахим бакалаврын ажил