000 -УДИРДЛАГА |
Удирдлага |
08196nam a22012137a 4500 |
003 - ХЯНАЛТЫН ТОО ТОДОРХОЙЛОГЧ |
Код |
MN-UlNUM |
005 - БИЧИЛТ ХИЙСЭН ОГНОО |
Тухайн бичилтийг бичсэн засварласан сүүлийн огноо |
20211125102805.0 |
008 - ЕРӨНХИЙ МЭДЭЭЛЭЛ |
Ерөнхий мэдээлэл |
211021b2020 mp ||||| |||| 00| 0 mon d |
020 ## - ISBN |
ISBN |
978-9919-23-544-4 |
040 ## - БИЧЛЭГ ҮҮСГЭГЧ БАЙГУУЛЛАГА |
Бичлэг үүсгэгч номын сангийн код |
МУИС-ийн номын сан |
084 ## - ББК АНГИЛАЛ |
Нэмэлт тусгалт |
Гарын авлага |
ББК ангилал |
28.4 |
Зохиогчийн гурван тэмдэгт |
Б 16 |
Мэдлэгийн ялгаа |
2 - Байгалийн шинжлэл |
100 ## - ЗОХИОГЧ |
Зохиогчийн нэр |
Бадрах Б |
240 ## - Шифр - Номын наалт, тайланд хэрэглэх |
Ангилалын дугаар /Зохиогчийн 3 тэмдэгт |
28.4 Б 16 |
245 ## - ҮНДСЭН ГАРЧИГ |
Номын нэр |
Био-микро-ертөнц |
Бага гарчгийн мэдээ |
Эсийн тухай зарим ойлголтууд |
Оролцогчдын тухай мэдээ |
Эмхэт. Б.Бадрах |
-- |
Хян. Б.Халиун, Б.Рэнчинбуд |
-- |
Эх бэлт. Б.Энхмаа |
-- |
Диз. Б.Отгонсувд |
260 ## - ГАРАЛТЫН МЭДЭЭ |
Хэвлэгдсэн газар |
УБ |
Хэвлэлийн газар |
МУБИС-ийн хэвлэх үйлдвэр |
Хэвлэгдсэн он |
2020 |
300 ## - МАТЕРИАЛЫН ТОДОРХОЙЛОЛТ |
хуудасны тоо |
169 |
500 ## - Тайлбар |
Дансны дугаар |
ЭШФ Т 24807-24808, БУУТ 32171-32173, ГНОФ 16615-16619 |
505 ## - Агуулгын тэмдэглэгээ |
Агуулгын тэмдэглэгээ |
Энэхүү бүтээлд амьдрал болон амьд организмын тухай тодорхойлолтууд, эсийн бүтэц, зохион байгуулалт, хэмжээ, тэдгээрийн ангилал, микробиологи биотехнологийн гол арга технологи, багаж төхөөрөмж, математик загварчлал туршилтанд ашиглах, төлөвлөх гол технологийн процесс, хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл дээр анхаарах зүйлс, хөгжлийн хэтийн төлвийн талаар тусгажээ. |
546 ## - ХЭЛНИЙ ТУХАЙ МЭДЭЭ |
Хэл |
Монгол хэл дээр, |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
биологи |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
микробиологи |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
эс судлал |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бичил ертөнц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Ертөнц амьдралын тухай зарим ойлголтууд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эсийн тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Амьд организмийг ангилах нь, тэдгээрийн хамаарал |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Биологийн төрөл зүйлийн олон янз байдлын тойм |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Микроорганизмын тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Байгальд микроорганизмын эзлэх байр суурь |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эсийн судалгаанд ач холбогдол бүхий зарим нээлтүүд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Прокариотын ангилал, эсийн бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бактери, ангилал |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бактерийн морфологи, эсийн бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Прокариот микроорганизм-бактерийн хэлбэр зүй |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бактерийн эсийн бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бактерийн бүтцийн хэмжээ |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бактерийн удамшлын материалын төрөл, бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бактерийн эсийн химийн найрлага |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Цианобактери |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
"Хөх ногоон замаг" цианобактерийн тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Цианобактерийн морфологи, эсийн бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эвакариот микроорганизмын ангилал, эсийн бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Протистүүд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Замагны ангилал, шинж чанар, төлөөлөгчид |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эгэл биетүүд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бүдүүлэг биетийн морфологи, эсийн бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эгэл биетийн ангилалын тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эгэл биетийн ач холбогдол бүхий зарим төлөөлөгчид |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мөөг |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мөөгний ангилалын тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мөөгний морфологи, эсийн бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мөөгний үржил |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мөөгний гол ангиудын тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хөрөнгөний мөөг (хөрөнгөнцөр) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хөрөнгөнцөрийн эсийн хэлбэр зүй, бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хөрөнгөнцөрийн физиологи-биохимийн шинж чанар |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хөрөнгөнцөрийн үржил |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хөрөнгөнцөрийн ангилал зүй |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Вирус, байгаль дээр гүйцэтгэх үүрэг |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Вирусын морфологи бүтэц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бактерийн вирус-фагийн бүтэц зохион байгуулалт |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Вирусын тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эсийн метаболизм буюу бодисын солилцоо |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Микроорганизмын хооллолт |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эсийн биополимер макромолекулууд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Микроорганизмын эсийн өсөлтийн процесс |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Batch (давтагдсан) өсгөвөрлөлтийн явц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Тасралтгүй өсгөвөрлөлтийн явц |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Fed batch хагас тасралтгүй өсгөвөрлөлт |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Энзим буюу ферментийн тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Ферментийн кинетик |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Ферментийн ангилал |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хүнсний бүтээгдэхүүнд микроорганизм нөлөөлөх нь |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хүнсний үйлдвэрийн эрүүл ахуйн шаардлага |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хүнсэнд нөлөө үзүүлдэг бактериудын тухай |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мушгиа ба тахирласан савханцар бактери (Бергийн 6-р бүлэг) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Грам сөрөг аэроб савханцар ба кокк (Бергийн 7-р бүлэг) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Грам эерэг кокк (Бергийн 14-р бүлэг) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эндоспор үүсгэгч савханцар ба кокк (Бергийн 15-р бүлэг) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Грам эерэг споргүй савханцар бактери (Бергийн 16-р бүлэг) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Актиномицетийн төрлийн бичил биетэн (Бергийн 17-р бүлэг) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бактериудын нөлөөний тойм |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хүнсний гаралтай өвчин үүсгэгч вирусууд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хүнсний гаралтай өвчин үүсгэгч мөөгнүүд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хүнсний гаралтай өвчин үүсгэгч эгэл биетэн ба паразитууд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Хүнд нөлөөлөх байдал |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эсийн судалгаанд хэрэглэдэг аргачлал болон зарим техник багажийн талаар |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бичил биетнийг өсгөвөрлөх тэжээлт орчин |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Өсгөвөрлөх орчины нөхцөл |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Сонгомол өсгөвөрлөлтийн арга, цэвэр өсгөвөр гаргах |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Үйлдвэрлэлийн омгуудыг сайжруулах боломж |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эс өсгөвөрлөх тоног төхөөрөмж биореактор=ферментёр |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Бүтээгдэхүүн ялгах процесс, цэвэрлэх аргууд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Туршилт төлөвлөх, статистик бодолт |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Протокол хөтлөх |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Биотехнологийн үйлдвэрлэл |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Биотехнологийн бүтээгдэхүүнүүд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Биотехнологийн үйлдвэрлэлд микроорганизмын эс ашиглалтын талаар |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Математик загварчлал микробиологи, биотехнологийн шинжлэх ухаан, үйлдвэрлэлийн процессд |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Мөр хоорондох ойлголтуудыг тодруулах таталбар үгсийн чуулган |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Эсийн судалгаанд өргөн хэрэглэгддэг 108 ойлголт |
942 ## - ЭЛЕМЕНТИЙН ТӨРӨЛ |
Зүйлийн төрөл |
Ном |