000 | 04343 a2200553 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | MN-UlNUM | ||
005 | 20231116142433.0 | ||
008 | 110605s2001 mp 000 0 mon d | ||
040 | _afirst lib | ||
082 | _a570 | ||
084 |
_a28.072я73 _bН 271 _2Surah bichig _q2 |
||
100 | 1 | _aНамсрай Ц., Очирхуяг Б | |
240 | 1 | 0 | _a28.072я73 Н 271 |
245 | 1 | 0 | _aБиохими II |
260 |
_aУБ _bАСОПРЕСС _c2001 |
||
300 | _a72 | ||
500 | _aЦахим ном 704 | ||
505 | _aУг номыг судалгаа шинжилгээний ажилтан болон их дээд сургуулиудын биохими, микробиологи, эрүүл ахуйч, ургамал, амьтан судлал, хими, хими технологи, нийтийн хоол, хүн, малын эмч, био-анагаахын салбар, биеийн тамир, хүнсний технологи, бараа судлал, худалдаа үйлчилгээний мэргэжлийн гэх мэт маш өргөн хүрээнд суралцаж байгаа төрөл бүрийн мэргэжил эзэмшихээр зорьж яваа оюутнуудад зориулан нүүрс-ус, түүний солилцоог багтаасан "Биохими II" гэсэн сурах бичгийг сүүлийн үеийн ном, хэвлэл, өөрийн орны эрдэмтэд, өөрсдийн хийсэн судалгаа шинжилгээний болон хичээл зааж ирсэн материалууд дээр тулгуурлан бичсэн болно. Уг сурах бичигт нүүрс-усны тухай ерөнхий ойлголт, ангилал, тархалт, биологийн үүрэг, ач холбогдол зэргээс гадна нүүрс-усны хоол боловсруулах эрхтэнд задран шимэгдээд эс, эдэд хүчилтөрөгчгүй, хүчилтөрөгчтэй орчинд исэлдэн задарч энерги үүсгэх, мөн нүүрс- усны пентоза-фосфатын замаар задрах задрал, төрөл бүрийн нүүрс-усны ургамал, амьтны эс, эдэд нийлэгжин бий болох ерөнхий зарчим зэргийг багтаасан байна. | ||
520 | _aMongolia | ||
546 | _aMongolia | ||
653 | _aбиохими | ||
653 | _aнүүрс-ус | ||
653 | _aнийлмэл сахар | ||
653 | _aсурах бичиг | ||
740 | _aБодисын солилцоо | ||
740 | _aБиологийн исэлдэлтийн онолууд | ||
740 | _aБиологийн исэлдэлтийн орчин үеийн онол | ||
740 | _aНүүрс-ус | ||
740 | _aНүүрс-усны ангилал | ||
740 | _aЭнгийн сахар /моносахарид/ | ||
740 | _aЭнгийн сахарын физик химийн шинж чанар | ||
740 | _aДисахарид | ||
740 | _aНийлмэл сахар (полисахарид) | ||
740 | _aИжил нийлмэл сахарууд /гомополисахарид/ | ||
740 | _aИжил бус нийлмэл сахарууд /гетерополисахарид/ | ||
740 | _aНүүрс-усны солилцоо | ||
740 | _aХоол боловсруулах эрхтэнд нүүрс-усны боловсрогдох ба шимэгдэх | ||
740 | _aЭлгэнд гликоген үүсэх | ||
740 | _aЦусны сахар ба түүний тохируулга | ||
740 | _aНүүрс-усны завсарын солилцоо | ||
740 | _aНүүрс-ус хүчилтөрөгчгүй нөхцөлд исэлдэн задрах | ||
740 | _aНүүрс-ус хүчилтөрөгчтэй нөхцөлд исэлдэн задрах | ||
740 | _aГурван карбоксилийн бүлэгт хүчлүүдийн исэлдэх кребсийн гинжин гурвал | ||
740 | _aНүүрс-усны аптомик исэлдэлт Пентоза-фосфатын зам/ | ||
740 | _aНүүрс-усны нийлэгжих | ||
740 | _aНүүрс-усны солилцооны алдагдал | ||
856 |
_astudystaff/ _d75704/index.html |
||
942 | _cEBOOK | ||
999 |
_c137301 _d137301 |