000 | 05614nam a22008897a 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | MN-UlNUM | ||
005 | 20230519150926.0 | ||
008 | 210917s2021 mp d|||| |||| 00| | mon d | ||
040 | _afirst lib | ||
082 | _a580 | ||
084 |
_2sudalgaa _a28.57 _bУ 588 _q2 |
||
100 | _aУугангэрэл Эрдэнэцогтын | ||
110 | _aXSHUS | ||
240 | _a28.57 У 588 | ||
245 |
_aДэгжин шиваантиг (Pyrethrum pulchrum Ledeb.) ургамлын фитохими болон биологийн идэвхийн судалгаа _bХимийн ухааны доктор (Ph.D)-ын зэрэг горилсон нэг сэдэвт бүтээл: _cД-р.(Ph.D), дэд проф. Д.Энхмаа, Д.Эрдэнэчимэг _dД-р.(Ph.D), проф. Андрей Лутецкий _kF05310201 _eХэрэглээний хими |
||
260 |
_aУБ _c2021 |
||
300 | _a146 | ||
500 | _aЭШФ Дисс 761 | ||
546 | _aMongolia | ||
653 | _aургамал судлал | ||
653 | _aургамлын биофизик | ||
653 | _aургамлын биохими | ||
653 | _aфитогормон | ||
653 | _aдиссертац | ||
740 | _aУргамлын генетик нөөц ба уламжлалт мэдлэгт суурилсан хэрэглээ | ||
740 | _aДэгжин шиваантиг ургамлын ангилалзүй, тархалт | ||
740 | _aTanacetum төрөлд хамаарах зүйл ургамлуудын судлагдсан байдал | ||
740 | _aТерпент нэгдэл | ||
740 | _aСесквитерпений лактон | ||
740 | _aЭфирийн тос | ||
740 | _aФенолт нэгдэл | ||
740 | _aФлавоноид | ||
740 | _aФенолт хүчил, тэдгээрийн уламжлал | ||
740 | _aАнтиоксидант идэвх | ||
740 | _aСудалгааны ажлын хэрэглэгдэхүүн, арга зүй | ||
740 | _aУргамлын түүхий эд | ||
740 | _aХимийн бүрэлдэхүүн, бүтцийн судалгаа | ||
740 | _aБодис ялгах, таньж тодорхойлох арга зүй | ||
740 | _aБодисын бүтэц байгуулалтыг тодорхойлох арга зүй | ||
740 | _aЭфирийн тосыг ялган тодорхойлох арга зүй | ||
740 | _aАрглабины (3) агууламж тодорхойлох ӨИШХ-МС-ийн арга | ||
740 | _aНийлбэр флавоноид тодорхойлох арга зүй | ||
740 | _aМакро, микро элемент тодорхойлох арга зүй | ||
740 | _aБиологийн идэвхийн судалгаа | ||
740 | _aНянгийн эсрэг идэвх тодорхойлох судалгааны арга зүй | ||
740 | _aЭсийн өсөлтийг дарангуйлах ба эс хордуулах идэвх тодорхойлох арга зүй | ||
740 | _aАнтиоксидант идэвх тодорхойлох арга зүй | ||
740 | _aЦикл вольтамметрийн аргаар антиоксидант идэвх тодорхойлох | ||
740 | _aDPPH чөлөөт радикалыг зайлуулах идэвх тодорхойлох | ||
740 | _aЦочмог хорон чанар тодорхойлох арга зүй | ||
740 | _aБодис ялгасан үр дүн | ||
740 | _aСесквитерпений ангиллын 5 бодис ба 24-р бодисыг ялгасан нь | ||
740 | _aФлавоноидын ангиллын 14 бодис, КХХ-ийн 5 уламжлалыг ялгасан нь | ||
740 | _aБодис 25, 26, 27-г ялгасан нь | ||
740 | _aБодисын молекулын бүтцийн судалгааны үр дүн ба хэлцэмж | ||
740 | _aСесквитерпенүүдийн (1-5) бүтэц байгуулалт | ||
740 | _aФлавоноидуудын (6-19) бүтэц байгуулалт | ||
740 | _aКХХ-ийн уламжлалуудын (20-23) бүтэц байгуулалт | ||
740 | _aБодис 24, 25, 26, 27-н бүтэц байгуулалт | ||
740 | _aЭфирийн тосны химийн бүрэлдэхүүнийг судалсан үр дүн ба хэлцэмж | ||
740 | _aТооны шинжилгээний үр дүн ба хэлцэмж | ||
740 | _aАрглабины (3) агууламж | ||
740 | _aНийлбэр флавоноидын агууламж | ||
740 | _aМакро, микро элементийн судалгааны үр ба хэлцэмж | ||
740 | _aБиологийн идэвхийг судалсан үр дүн ба хэлцэмж | ||
740 | _aУргамлын хандны бактерийн эсрэг идэвх | ||
740 | _aСесквитерпенүүдийн (1-5) нянгийн эсрэг идэвх | ||
740 | _aЭфирийн тосны нянгийн эсрэг идэвх | ||
740 | _aБодисуудын эсийн өсөлтийг дарангуйлах ба эс хордуулах идэвх | ||
740 | _aСесквитерпенүүд (1-5) | ||
740 | _aФлавоноидууд (14-19) | ||
740 | _aКХХ-ийн уламжлалууд (20-23) | ||
740 | _aТетракумароил спермин (24) | ||
740 | _aАнтиоксидант идэвх тодорхойлсон үр дүн ба хэлцэмж | ||
740 | _aЦочмог хорон чанарыг судалсан үр дүн | ||
942 | _cDS | ||
999 |
_c123618 _d123618 |