000 | 05796nam a2200841 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | MN-UlNUM | ||
005 | 20220131141213.0 | ||
008 | 191216b2019 mp ||||| |||| 00| 0 mon d | ||
020 | _a978-99978-0-187-6 | ||
040 | _afirst lib | ||
082 | _a664 | ||
084 |
_2Surah bichig _a36.81 _bМ 985 _q3 |
||
100 | _aМягмарсүрэн Б., Дамдинсүрэн Л | ||
240 | _a36.81 М 985 | ||
245 |
_aАмьтны гаралтай хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн биохимийн үндэс _cХян. Л.Дамдинсүрэн |
||
260 |
_aУБ _bАлмаз пресс _c2019 |
||
300 | _a143 | ||
500 | _aЭШФ Т 23062-23064, БУУТ 31700-31706 | ||
504 | _a2019-12-04, ЭШФ-3, БУУТ-7/бус-5/, худалдан авсан, үнэ 25000, Хаанаас-Б.Мягмарсүрэн | ||
505 | _aСүүлийн үед зарим төрлийн түүхий эдийг ашиггүй өөрчлөлтөөс хамгаалах, технологийн явцад болон хадгалалтын үеийн тогтвортой байдлыг нэмэгдүүлэх зорилгоор олон төрлийн бодис ашиглаж байна. Иймд эдгээр нэмэлт бодисууд бүхий хүнс үйлдвэрлэх, түүхий эдэд хүйтний болон дулааны боловсруулалт хийх, давслах, хатаах, химийн хамгаалах үйлчилгээтэй бодисуудыг хэрэглэх явцад гарах биохимийн хувирлуудыг судалж, үйлдвэрлэлийн үйл ажиллагааг үр дүнтэйгээр зохицуулж сурах нь өнөөгийн мэргэжилтнүүдийн үүрэг юм. Тус бүтээлд амьтны эдийн биохими, мах болон амьтны гаралтай зарим түүхий эд, бүтээгдэхүүний биохими, махны шинж чанар, боловсруулсан махны биохимийн тухай үндсэн сэдвүүдийг тусгасан болно. | ||
546 | _aMongolia | ||
653 | _aхүнсний үйлдвэрлэл | ||
653 | _aбүтээгдэхүүн үйлдвэрлэл | ||
653 | _aбүтээгдэхүүний биохими | ||
653 | _aамьтны эдийн биохими | ||
653 | _aамьтны түүхий эд | ||
740 | _aМэдрэлийн эдийн биохими | ||
740 | _aМэдрэлийн эдийн бодисын солилцоо | ||
740 | _aМэдрэлийн импульс дамужуулах хими | ||
740 | _aОрганизм дахь бодисын солилцооны процесс болон тархины үйл ажиллагааны холбоо | ||
740 | _aТархи, нугасны шингэн /ликвор/ | ||
740 | _aБулчингийн эдийн биохими | ||
740 | _aБулчингийн эд дэх бодисын солилцоо | ||
740 | _aБулчин агших үеийн хими | ||
740 | _aБулчин сулрах үеийн биохими | ||
740 | _aДасгал хийх болон ядрах үеийн булчингийн биохимийн процесс | ||
740 | _aЗүрхний булчингийн бодисын солилцооны онцлог | ||
740 | _aЭмгэгийн үед булчинд явагдах биохимийн өөрчлөлт | ||
740 | _aБулчингийн хөшилт | ||
740 | _aЦусны биохими | ||
740 | _aЦусны физик химийн шинж чанар | ||
740 | _aЦусны химийн бүрэлдэхүүн | ||
740 | _aЦусны бүлэгнэлт | ||
740 | _aЛимф | ||
740 | _aХолбогч эдийн биохими | ||
740 | _aХолбогч эдийн химийн бүрэлдэхүүн | ||
740 | _aХолбогч эдийн бодисын солилцоо | ||
740 | _aЯсны эдийн биохими | ||
740 | _aЭлэгний биохими | ||
740 | _aЭлэгний эдийн химийн бүрэлдэхүүн | ||
740 | _aЭлэгний эдийн бодисын солилцоо | ||
740 | _aЯсны эдийн биохими | ||
740 | _aБөөр болон шээсний биохими | ||
740 | _aБөөрний химийн бүрэлдэхүүн | ||
740 | _aБөөрөн дэх бодисын солилцоо | ||
740 | _aШээс үүсэх | ||
740 | _aШээсний ерөнхий шинж чанар | ||
740 | _aМахны биохими | ||
740 | _aСүүний биохими | ||
740 | _aШувууны өндөгний биохими | ||
740 | _aАрьс, үс ноосны биохими | ||
740 | _aБоловсруулсан мах махан бүтээгдэхүүний биохими | ||
740 | _aӨнгөгүйжилт ба өнгөний өөрчлөлт | ||
740 | _aУс барих чадвар ба шүүслэг шинж чанар | ||
740 | _aШүүс, усны ялгаруулалтыг тодорхойлох хүчин зүйлс | ||
740 | _aМах боловсруулан хадгалах үеийн биохими | ||
740 | _aМахыг нам температураар боловсруулах үеийн биохими | ||
740 | _aМах хөлдөөж, хадгалах үеийн биохими | ||
740 | _aМах давслах үеийн биохимийн хувирлууд | ||
740 | _aМахыг дулаанаар боловсруулах үеийн биохимийн хувирлууд | ||
740 | _aМах муудах үеийн биохимийн хувирлууд | ||
942 | _cBK | ||
999 |
_c120538 _d120538 |