Introduction to applied colloid and surface chemistry (Бичлэгийн дугаар. 140121)
000 -УДИРДЛАГА
Удирдлага 03071nam a22004697a 4500
003 - ХЯНАЛТЫН ТОО ТОДОРХОЙЛОГЧ
Код MN-UlNUM
005 - БИЧИЛТ ХИЙСЭН ОГНОО
Тухайн бичилтийг бичсэн засварласан сүүлийн огноо 20240510173648.0
008 - ЕРӨНХИЙ МЭДЭЭЛЭЛ
Ерөнхий мэдээлэл 240503s2016 njudj||| |||| 00| | eng d
020 ## - ISBN
ISBN 9781118881187
040 ## - БИЧЛЭГ ҮҮСГЭГЧ БАЙГУУЛЛАГА
Бичлэг үүсгэгч номын сангийн код МУИС-ийн номын сан
084 ## - ББК АНГИЛАЛ
Нэмэлт тусгалт Гарын авлага
ББК ангилал 24.5
Зохиогчийн гурван тэмдэгт K 72
Мэдлэгийн ялгаа 2 - Байгалийн шинжлэл
100 ## - ЗОХИОГЧ
Зохиогчийн нэр Kontogeorgis G.M., Kiil S
240 ## - Шифр - Номын наалт, тайланд хэрэглэх
Ангилалын дугаар /Зохиогчийн 3 тэмдэгт 24.5 K 72
245 ## - ҮНДСЭН ГАРЧИГ
Номын нэр Introduction to applied colloid and surface chemistry
260 ## - ГАРАЛТЫН МЭДЭЭ
Хэвлэгдсэн газар NJ
Хэвлэлийн газар John Wiley & Sons
Хэвлэгдсэн он 2016
300 ## - МАТЕРИАЛЫН ТОДОРХОЙЛОЛТ
хуудасны тоо 367
500 ## - Тайлбар
Дансны дугаар ГФ 20695
505 ## - Агуулгын тэмдэглэгээ
Агуулгын тэмдэглэгээ Colloid and Surface Chemistry is a subject of immense importance and implications both to our everyday life and numerous industrial sectors, ranging from coatings and materials to medicine and biotechnology. How do detergents really clean? (Why can't we just use water?) Why is milk "milky"? Why do we use eggs so often for making sauces? Can we deliver drugs in better and controlled ways? Coating industries wish to manufacture improved coatings e.g. for providing corrosion resistance, which are also environmentally friendly i.e. less based on organic solvents and if possible exclusively on water. Food companies want to develop healthy, tasty but also long-lasting food products which appeal to the environmental authorities and the consumer. Detergent and enzyme companies are working to develop improved formulations which clean more persistent stains, at lower temperatures and amounts, to the benefit of both the environment and our pocket. Cosmetics is also big business! Creams, lotions and other personal care products are really just complex emulsions. All of the above can be explained by the principles and methods of colloid and surface chemistry. A course on this topic is truly valuable to chemists, chemical engineers, biologists, material and food scientists and many more.
546 ## - ХЭЛНИЙ ТУХАЙ МЭДЭЭ
Хэл Англи хэл дээр,
653 ## - Түлхүүр үг
Түлхүүр үг physical chemistry
653 ## - Түлхүүр үг
Түлхүүр үг chemical physics
653 ## - Түлхүүр үг
Түлхүүр үг surface chemistry
653 ## - Түлхүүр үг
Түлхүүр үг colloids
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Introduction to colloid and surface chemistry
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Intermolecular and interparticle forces
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Surface and interfacial tensions - Principles and estimation methods
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Fundamental equations in colloid and surface science
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Surfactants and self - assembly. Detergents and cleaning
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Wetting and adhesion
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Adsorption in colloid surface science - A universal concept
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Characterization methods of colloids - Part I: Kinetic properties and rheology
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Characterization methods of colloids - Part II: Optical properties (Scattering, spectroscopy and microscopy)
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Colloid stability - Part I: The major players (van der Waals and electrical forces)
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Colloid stability - Part II: The DLVO theory - Kinetics of aggregation
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Emulsions
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Foams
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Multicomponent adsorption
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Sixty years with theories for interfacial tension - Quo vadis ?
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ
Гарчиг Epilogue and review problems
942 ## - ЭЛЕМЕНТИЙН ТӨРӨЛ
Зүйлийн төрөл Ном