000 -УДИРДЛАГА |
Удирдлага |
03071nam a22004697a 4500 |
003 - ХЯНАЛТЫН ТОО ТОДОРХОЙЛОГЧ |
Код |
MN-UlNUM |
005 - БИЧИЛТ ХИЙСЭН ОГНОО |
Тухайн бичилтийг бичсэн засварласан сүүлийн огноо |
20240510173648.0 |
008 - ЕРӨНХИЙ МЭДЭЭЛЭЛ |
Ерөнхий мэдээлэл |
240503s2016 njudj||| |||| 00| | eng d |
020 ## - ISBN |
ISBN |
9781118881187 |
040 ## - БИЧЛЭГ ҮҮСГЭГЧ БАЙГУУЛЛАГА |
Бичлэг үүсгэгч номын сангийн код |
МУИС-ийн номын сан |
084 ## - ББК АНГИЛАЛ |
Нэмэлт тусгалт |
Гарын авлага |
ББК ангилал |
24.5 |
Зохиогчийн гурван тэмдэгт |
K 72 |
Мэдлэгийн ялгаа |
2 - Байгалийн шинжлэл |
100 ## - ЗОХИОГЧ |
Зохиогчийн нэр |
Kontogeorgis G.M., Kiil S |
240 ## - Шифр - Номын наалт, тайланд хэрэглэх |
Ангилалын дугаар /Зохиогчийн 3 тэмдэгт |
24.5 K 72 |
245 ## - ҮНДСЭН ГАРЧИГ |
Номын нэр |
Introduction to applied colloid and surface chemistry |
260 ## - ГАРАЛТЫН МЭДЭЭ |
Хэвлэгдсэн газар |
NJ |
Хэвлэлийн газар |
John Wiley & Sons |
Хэвлэгдсэн он |
2016 |
300 ## - МАТЕРИАЛЫН ТОДОРХОЙЛОЛТ |
хуудасны тоо |
367 |
500 ## - Тайлбар |
Дансны дугаар |
ГФ 20695 |
505 ## - Агуулгын тэмдэглэгээ |
Агуулгын тэмдэглэгээ |
Colloid and Surface Chemistry is a subject of immense importance and implications both to our everyday life and numerous industrial sectors, ranging from coatings and materials to medicine and biotechnology. How do detergents really clean? (Why can't we just use water?) Why is milk "milky"? Why do we use eggs so often for making sauces? Can we deliver drugs in better and controlled ways? Coating industries wish to manufacture improved coatings e.g. for providing corrosion resistance, which are also environmentally friendly i.e. less based on organic solvents and if possible exclusively on water. Food companies want to develop healthy, tasty but also long-lasting food products which appeal to the environmental authorities and the consumer. Detergent and enzyme companies are working to develop improved formulations which clean more persistent stains, at lower temperatures and amounts, to the benefit of both the environment and our pocket. Cosmetics is also big business! Creams, lotions and other personal care products are really just complex emulsions. All of the above can be explained by the principles and methods of colloid and surface chemistry. A course on this topic is truly valuable to chemists, chemical engineers, biologists, material and food scientists and many more. |
546 ## - ХЭЛНИЙ ТУХАЙ МЭДЭЭ |
Хэл |
Англи хэл дээр, |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
physical chemistry |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
chemical physics |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
surface chemistry |
653 ## - Түлхүүр үг |
Түлхүүр үг |
colloids |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Introduction to colloid and surface chemistry |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Intermolecular and interparticle forces |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Surface and interfacial tensions - Principles and estimation methods |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Fundamental equations in colloid and surface science |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Surfactants and self - assembly. Detergents and cleaning |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Wetting and adhesion |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Adsorption in colloid surface science - A universal concept |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Characterization methods of colloids - Part I: Kinetic properties and rheology |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Characterization methods of colloids - Part II: Optical properties (Scattering, spectroscopy and microscopy) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Colloid stability - Part I: The major players (van der Waals and electrical forces) |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Colloid stability - Part II: The DLVO theory - Kinetics of aggregation |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Emulsions |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Foams |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Multicomponent adsorption |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Sixty years with theories for interfacial tension - Quo vadis ? |
740 ## - НОМЫН ГАРЧИГ |
Гарчиг |
Epilogue and review problems |
942 ## - ЭЛЕМЕНТИЙН ТӨРӨЛ |
Зүйлийн төрөл |
Ном |