000 | 02776nam a22003137a 4500 | ||
---|---|---|---|
003 | MN-UlNUM | ||
005 | 20220111120337.0 | ||
008 | 160829b2014 mp ||||| |||| 00| 0 mon d | ||
020 | _a978-99973-46-71-1 | ||
040 | _afirst lib | ||
082 | _a670 | ||
084 |
_2Surah bichig _a36+51.23я73 _bЭ 66 _q3 |
||
100 | _aЭнхтуяа Б | ||
240 | _a36+51.23я73 Э 66 | ||
245 |
_aХүнсний аюулгүй байдлын удирдлага _cХян. Н. Сайжаа |
||
260 |
_aУБ _bШУТИС-ийн ХҮСТ _c2014 |
||
300 | _a348 | ||
500 | _aЭШФ Т 18085-18087, БУУТ 25846-25847, БУС 2621-2622 | ||
505 | _aХүнсний аюулгүй байдал нь аль ч улс орны үндэсний аюулгүй байдлын бодлогод тусгагдаж байх шаардлагатай амин чухал асуудал юм. Хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад хүнсний сүлжээний бүх оролцогч өөр өөрийн үүрэг хүлээдэг. Иймд энэ талаарх ойлголтыг хамаарах талуудад түгээх, аюулгүй хүнс үйлдвэрлэх, хэрэглэх дадлыг төлөвшүүлэхэд хүнсний аюулгүй байдлын сургалт, боловсрол туйлын чухал. Энэхүү шаардлагын улмаас “ Хүнсний аюулгүй байдлын удирдлага” е – хичээлийг англи хэлээр бэлтгэсэн материалыг илүү өргөн хүрээнд хүртэмжтэй болгох үүднээс орчуулан хэвлэмэл сурах бичиг болгон гаргажээ. Сурах бичгийг хүнсний чанар, аюулгүй байдал, удирдлага, технологи, эрүүл ахуйн чиглэлийн бүх шатны суралцагсдад зориулсан бөгөөд энэ чиглэлийн сургалт, судалгаа,үйлдвэрлэл, үйлчилгээ эрхэлдэг байгууллага, аж ахуйн ажилтан ажиллагсад гарын авлага байдлаар ашиглах боломжтой. | ||
546 | _aMongolia | ||
653 | _aхүнс үйлдвэрлэл | ||
653 | _aхүнсний аюулгүй байдал | ||
653 | _aхүнсний чанар | ||
653 | _aхүнсний эрүүл ахуй | ||
740 | _aЧанарын удирдлагын тогтолцоо | ||
740 | _aХүнсний аюулгүй байдлын удирдлагын үндэс | ||
740 | _aБайгууллагад хүнсний аюулгүй байдлын удирдлага нэвтрүүлэх | ||
942 | _cBK | ||
999 |
_c114146 _d114146 |