000 02776nam a22003137a 4500
003 MN-UlNUM
005 20220111120337.0
008 160829b2014 mp ||||| |||| 00| 0 mon d
020 _a978-99973-46-71-1
040 _afirst lib
082 _a670
084 _2Surah bichig
_a36+51.23я73
_bЭ 66
_q3
100 _aЭнхтуяа Б
240 _a36+51.23я73 Э 66
245 _aХүнсний аюулгүй байдлын удирдлага
_cХян. Н. Сайжаа
260 _aУБ
_bШУТИС-ийн ХҮСТ
_c2014
300 _a348
500 _aЭШФ Т 18085-18087, БУУТ 25846-25847, БУС 2621-2622
505 _aХүнсний аюулгүй байдал нь аль ч улс орны үндэсний аюулгүй байдлын бодлогод тусгагдаж байх шаардлагатай амин чухал асуудал юм. Хүнсний аюулгүй байдлыг хангахад хүнсний сүлжээний бүх оролцогч өөр өөрийн үүрэг хүлээдэг. Иймд энэ талаарх ойлголтыг хамаарах талуудад түгээх, аюулгүй хүнс үйлдвэрлэх, хэрэглэх дадлыг төлөвшүүлэхэд хүнсний аюулгүй байдлын сургалт, боловсрол туйлын чухал. Энэхүү шаардлагын улмаас “ Хүнсний аюулгүй байдлын удирдлага” е – хичээлийг англи хэлээр бэлтгэсэн материалыг илүү өргөн хүрээнд хүртэмжтэй болгох үүднээс орчуулан хэвлэмэл сурах бичиг болгон гаргажээ. Сурах бичгийг хүнсний чанар, аюулгүй байдал, удирдлага, технологи, эрүүл ахуйн чиглэлийн бүх шатны суралцагсдад зориулсан бөгөөд энэ чиглэлийн сургалт, судалгаа,үйлдвэрлэл, үйлчилгээ эрхэлдэг байгууллага, аж ахуйн ажилтан ажиллагсад гарын авлага байдлаар ашиглах боломжтой.
546 _aMongolia
653 _aхүнс үйлдвэрлэл
653 _aхүнсний аюулгүй байдал
653 _aхүнсний чанар
653 _aхүнсний эрүүл ахуй
740 _aЧанарын удирдлагын тогтолцоо
740 _aХүнсний аюулгүй байдлын удирдлагын үндэс
740 _aБайгууллагад хүнсний аюулгүй байдлын удирдлага нэвтрүүлэх
942 _cBK
999 _c114146
_d114146